לביבות פריכות שמשלבות גרעינים וקמח תירס. מגישים חם עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן, ויש ארוחת חנוכה מוכנה!


לביבות תירס

מתכון ותמונה באדיבות סוניה שוורצמן

מרכיבים ל- 8-9 לביבות:
2 קלחי תירס טרי, לחילופין - 250 גרם תירס קפוא מופשר
1/3 כוס קמח תירס
1/2 כוס קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 בצל ירוק, החלק הירוק, פרוס דק
1 פלפלון ירוק מנוקה מגרעינים ופרוס דק מאוד (אפשר בלי)
1 ביצה
1/2 כוס חלב
2 כפות חמאה מומסת
שמן לטיגון

אופן הכנה:
לאדות את קלחי התירס במשך 5 דקות, לקרר ולהסיר את הגרעינים באמצעות סכין.
לשים בקערה, להוסיף קמח תירס, קמח רגיל, סוכר, מלח, סודה לשתייה, בצל ירוק ופלפל אם רוצים.
בקערה נפרדת לערבב ביצים עם חלב וחמאה מומסת.
להוסיף לקערה עם המרכיבים היבשים ולערבב היטב.
לחמם כמה כפות שמן במחבת גדולה, לשים את הבצק באמצעות כף גדולה ולשטח קלות.
לטגן 2-3 דקות מכל צד או עד להזהבה.
להגיש עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב