חג השבועות כבר בפתח. מה דעתך להגיש לשולחן החג קיש גבינות מהיר וטעים במיוחד?

kish_gvina
המתכון והתמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

רכיבים
לבצק:
1.5 כוסות קמח תופח (אפשר להחליף ב- 1.5 כוס קמח רגיל +  1 ½ כפיות של אבקת אפיה)
75 גרם חמאה מותכת בטמפרטורת החדר
3 כפות גבינה למריחה
1/3 כפית מלח

למילוי:
450-500 גרם של תערובת גבינות (גבינה צהובה מכל סוג, מוצרלה, ברי וכו').
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
תערובת קצח, סומסום וגרעינים קלויים

אופן הכנה
  • מערבבים קמח עם חמאה מותכת, גבינה ומלח עד לקבלת בצק מעט דביק. אפשר להשתמש במעבד מזון.
  • משמנים תבנית בגודל 24*24 ס"מ. מרטיבים את הידיים ומהדקים את הבצק לתבנית.
  • מגרדים את הגבינות במגרדת גסה ומפזרים מעל הבצק.
  • מקציפים קלות את הביצים באמצעות מזלג, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל ומוזגים את הבלילה על שכבת הגבינות.
  • קולים במחבת תערובת של קצח, סומסום וגרעינים מסוגים שונים במשך מספר דקות. מפזרים את התערובת על המאפה.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 45-50 דקות.

טיפ: ניתן להחליף חלק מהגבינות בגבינה צפתית, בולגרית, פטה וכו'. במקרה כזה חשוב להוסיף לתערובת הגבינות 1-2 כפות קמח, אחרת יתקבל מילוי דליל מדי.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב