לקראת חג סוכות, קבלו מתכון לסלט צבעוני מקסים וקל במיוחד להכנה שמבוסס על סלט Panzanella  מהמטבח האיטלקי. שימו לב: חייבים להכין סלט זה סמוך להגשה!


panzanella
התמונה והמתכון באדיבות סוניה שוורצמן

מרכיבים (4-6 מנות)
400 גרם עגבניות בשלות (רצוי עגבניות שרי)
400 גרם לחם פרוס לפרוסות עבות
1 בצל אדום
4 כפות חומץ יין אדום
2 שיני שום
6-8 כפות שמן זית
בזיליקום טרי
מלח, פלפל

אופן הכנה
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ושופכים עליו את החומץ.
מחממים מחבת. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות גדולות. מוסיפים שתי כפות שמן זית למחבת ומטגנים את פרוסות הלחם. לחילופין, אפשר לצלות את הלחם בגריל.
משפשפים שום על פרוסות הלחם וחותכים אותו לקוביות גדולות.
חותכים את העגבניות לקוביות או לרבעים, אם משתמשים בעגבניות שרי.
מערבבים במהירות עם קוביות הלחם, ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים את שמן הזית שנותר לתערובת הבצל עם החומץ, מקציפים היטב את התערובת שהתקבלה ומוזגים על תערובת העגבניות והלחם.
מפזרים בזיליקום קצוץ ומגישים מיד.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים של טבורית בנק דם טבורי.

 

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
המרכז הרפואי שיבא