בשוק נמכר מגוון רחב של רהיטים המיועדים לחדרי ילדים. מתוך המבחר הגדול, חשוב לבחור את הרהיטים הידידותיים, כאלו שלא רק ישרתו את הילדים אלא גם יספקו להם סביבה נעימה ובריאה ככל האפשר

ריהוט לחדרי ילדים
תמונה באדיבות יחסי ציבור

שוק הרהיטים לילדים הולך וגדל בשנים האחרונות, תוך שהוא מציע להורים מגוון רחב במיוחד של מוצרים, העשויים ממגוון רחב לא פחות של חומרים. כל זאת במיטב סגנונות העיצוב, ממודרני ועד עתיק, מצבעוני ועד מונוכרומטי. "שוק זה מגלגל כ-800 מיליון ש"ח בשנה, והוא נחשב לשוק תחרותי", מספרת מילי עשור, מנכ"ל ומבעלי רשת האוס-אין. לדבריה, עיקר הפעילות בענף מתרכזת בחודשי הקיץ, בהם רבים מאתנו עוברים דירות, ובמקביל רוצים לשדרג את חדר הילדים לקראת החזרה לבית הספר.
אם גם אתם מתלבטים בימים אלו בין רהיטים שונים לחדר הילדים, כדאי ללמוד כמה עובדות שיעזרו לכם לבחור את הרהיטים הטובים ביותר עבור היקרים לכם.

MDF, סיבית או עץ מלא?
ההחלטה על אופי הרהיטים אותם אתם בוחרים והסגנון העיצובי שלהם, חייבת לבוא עם אלמנט נוסף – מידת הידידותיות של הרהיט עבור הילדים.
אלמנט זה נמצא קודם כל במקום בו העין מתקשה לזהות אותו – בתוך הרהיטים עצמם. ליתר דיוק, בחומר ממנו הם עשויים. בשוק תמצאו רהיטים רבים העשויים מחומרים דוגמת MDF וסיבית, בצד רהיטים העשויים מעץ מלא.
MDF, או Medium Density Fiberboard, הוא עץ תעשייתי המורכב משאריות נסורת ואבק שיוף, ו/או מסיבי תאית הנותרים בשטח לאחר ניסור עץ, מסבירה עשור. "שאריות עץ אלו עוברות תהליכי סינון וערבוב בדבקים, ולאחר מכן נוצק החומר שמתקבל לתבניות שטוחות ונדחס בלחץ וחום גבוה עד לקבלת לוחות עץ חלקים הניתנים לחיתוך". יתרונותיו של החומר באים לידי ביטוי במחיר נמוך. החסרונות: הוא אינו עמיד בפני רטיבות ומים, ולפיכך מתנפח בקלות.
הסיבית או השבבית, היא למעשה לוח עץ המיוצר משבבי עץ עדינים, המודבקים יחדיו בדבק שרף ומסודרים בצורה אחידה. שבבי הסיבית פחות עמידים בהשוואה ל-MDF, ולכן לרוב הם נמכרים עם ציפוי של פורמייקה או מלמין, שהוא סוג של שרף בעל פני שטח קשיחים. כמו ה- MDF, גם חומר זה אינו עמד בפני מים ורטיבות, ולפיכך הוא מתנפח בקלות, וגם הוא זול יחסית.
חומר נוסף וידוע הוא עץ, או עץ מלא. "אחד היתרונות הבולטים של העץ המלא מתבטא בחוזקו ועמידותו בפני מפגעי הזמן", מסביר חיים בשן, מנהל השיווק רשת עצמל'ה. "יתרה מכך, העץ המלא משתבח עם השנים ועמידותו טובה לשנים רבות. אין חשש שהציפוי של הרהיט יתקלף עם השנים ואין חשש שפינות הרהיט ישברו גם אם הן נושאות מעמסה גדולה".
ההבדל העיקרי בין רהיטים מעץ מלא לבין רהיטים מ-MDF  או סיבית, טמון בדבק. בהליך הייצור של MDF וסיבית, עושים שימוש בדבקים כימיים שונים, שמידת ההשפעה שלהם על האנשים בחדר שנויה במחלוקת. ברהיטים מעץ מלא, לעומת זאת, לא עושים שימוש בדבקים אלו, ולכן הם נחשבים לידידותיים יותר. עם זאת כדאי לזכור, כי רהיטים מעץ מלא יקרים יותר.

סוג הצבע ועובי הדופן
לאחר שבחרנו את החומר ממנו עשויים הרהיטים, יש לשים לב לעובדות נוספות. הדבר הראשון הנוסף שיש לשים לב אליו, הם הצבעים בהם צבעו את הרהיטים. בררו את הסוגיה בחנות הרהיטים וודאו, כי מדובר בצבעים על בסיס מים, שאינם מכילים חומרים כימיים העשויים להשתחרר לאוויר החדר ולהשפיע לרעה על הילדים, מסבירה עשור.
בנוסף, במטרה להקפיד על רהיטים ידידותיים ככל האפשר, כדאי לבדוק שהצביעה של הרהיט נעשית ביד ולא בתנור, טכניקה שעשויה לגרום לרכיבים בצבע להשתחרר לאוויר החדר.
אם הרהיטים שאתם רוכשים עתידים לשאת משקל רב, חשוב לבדוק את החוזק שלהם. דרך טובה לעשות זאת היא לבחון את דפנות הרהיט. ככל שהדופן עבה יותר, הרהיט כולו יהיה עמיד יותר.
פרט נוסף הוא לוודא כי ברהיט אין פינות חדות מדי או ברגים בולטים, העשויים לסכן את הילדים בזמן משחק. אם מדובר בספרייה או ארון עם מדפים, לדוגמא, בדקו כי כל המדפים מקובעים היטב במקומם, כך שהם לא ייפלו מכל תזוזה או מכה.

סביבה בטוחה לילדים
אם תקפידו לפעול בהתאם להמלצות אלו, תוכלו לרכוש רהיטים שיהיו נוחים, שימושיים, מעוצבים וידידותיים עבור הילדים. הם ישרתו אותם היטב במשך כמה שנים – חלק מהרהיטים יוכלו להמשיך איתם לבגרותם – ואתם ההורים תדעו שסיפקתם לילדים שלכם את הסביבה הבטוחה ביותר עבורם.


 

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב