לקראת חג שבועות מצאנו מתכון של עוגת גבינה מקורית המורכבת משלוש שכבות: שכבת בצק פריך, שכבת מילוי פרג וצימוקים ושכבת גבינה. ויש גם אופציה לקיצוץ במספר הקלוריות!

המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'

רכיבית לתבנית בגודל 20*30 ס"מ:

לבצק:

100 גרם חמאה
1 חלמון
170 גרם קמח לבן
לשכבת פרג:
100 גרם פרג טחון
125 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
50 גרם צימוקים
מעט רום

לשכבת גבינה:

500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
3 ביצים
100 גרם סוכר
2 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד (לא הכרחי)

לקבלת עוגה בריאה ודיאטטית יותר בלי לפגוע בטעם ניתן להחליף את רכיבי שכבת הגבינה באופן הבא:
500 – 600 גרם גבינה למריחה 5% - יש לקחת גביע של 750 גרם, להעביר את תכולתו לחיתול בד ולתלות לסינון למשך מספר שעות
150 גרם שמנת 9% - גביע של 200 גרם המסונן מנוזלים באופן דומה
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפות קמח
כפית וניל
גרידה מלימון אחד


אופן הכנה:

1. להקציף חלמון עם חמאה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף קמח ולערבב היטב. להעביר את הבצק שהתקבל לתבנית תוך הצמדה לדפנות ולהכניס למקרר למשך 15-20 דקות.
2. להכניס את הפרג, הסוכר והחלב לסיר קטן ולבשל תוך בחישה במשך 5-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
3. להוסיף לתערובת הפרג צימוקים ומעט רום, לערבב ולקרר.
4. להכין את תערובת הגבינה: להקציף קלות את הביצים והסוכר, להוסיף קמח ולערבב. להוסיף גבינה, שמנת חמוצה ווניל וגרידת הלימון. לערבב היטב.
5. לחמם תנור לחום של 180 מעלות, להכניס את התבנית עם הבצק שהתקרר ולאפות במשך 20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.
6. להוציא את התבנית מהתנור, להוריד את חום התנור ל- 160 מעלות. למרוח את תערובת הפרג על הבצק, למזוג עליה את תערובת הגבינה ולאפות 20-25 דקות. תערובת הגבינה צריכה להתקשות בקצוות אך להישאר רכה במרכז.
7. לכבות את התנור, להוציא את התבנית ובאמצעות העברת סכין חדה להפריד את העוגה מדפנות התבנית. להחזיר את התבנית לתנור ולקרר במשך שעה.
8. להוציא את התבנית מהתנור, להעביר לקירור נוסף על רשת. עדיף להגיש לאחר שהעוגה שהתה במקרר במשך לילה אחד.

הדפסה