לכבוד חג השבועות המתקרב: עוגת גבינה מרשימה ומיוחדת עם תוספת צבעונית חמצמצה!

cheese-cake

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים (לתבנית בכותר 24 ס"מ):
לבסיס:
200 גרם פתי בר בטעם שוקולד
100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:
700 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
100 גרם שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כפות קמח
2 כפות גרידת לימון

לקרם הלימון:
75 גרם חמאה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים מוקצפות קלות
1.5 כפות גרידת לימון
5 כפות מיץ לימון

אופן הכנה
מכינים את בסיס העוגה: טוחנים את העוגיות ומערבבים עם חמאה מומסת.

מכסים את התבנית בנייר אפייה ומהדקים את התערובת לתבנית. יוצרים שוליים בגובה 2 ס"מ. מכניסים למקרר לחצי שעה.

מקציפים את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים את יתר החומרים של שכבת הגבינה ומערבבים היטב.

מוציאים מהמקרר את התבנית עם בסיס הפתי בר, מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית ומשטחים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים את התבנית עם העוגה במדף האמצעי של התנור. ממלאים תבנית נוספת במים רותחים ושמים בתחתית התנור.

מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים את העוגה במשך כ-45 דקות (החלק האמצעי אמור להישאר לא יציב במקצת בסוף האפייה).

מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים.

בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את קרם הלימון: ממלאים סיר גדול במים עד למחצית הגובה ומרתיחים. בסיר קטן מערבבים את כל רכיבי הקרם (כולם צריכים להיות בטמפרטורת החדר).

שמים את הסיר הקטן בתוך הסיר הגדול ומבשלים במשך כ-15-20 דקות. מקפידים שהמים לא ייכנסו לסיר עם הקרם. כשהקרם מתחיל להסמיך, מורידים מיד מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.

מצפים את העוגה בקרם ומקררים במשך 4-5 שעות או יותר במקרר.

בסמוך להגשה מוציאים את העוגה מהתבנית. בתיאבון!
הדפסה