כולנו רגילים ללטקס ולביבות הגבינה. הפעם אנחנו מציעים לגוון בלביבות זוקיני אווריריות ובריאות יחסית עם טוויסט כפול: שימוש בסולת ובחלבונים מוקצפים.


zukkini-pancakes1
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

מרכיבים ל-18-20 לביבות
4 זוקיני קטנים
8 כפות סולת
2 כפות קמח
4 ביצים
שמיר או פטרוזיליה קצוצים
מלח, פלפל

אופן הכנה
להפריד ביצים.
לקלות קלות את הסולת במחבת יבשה.
לשטוף ולקלף את הזוקיני, לגרד במגרדת גסה. אם זוקיני מפרישים נוזלים רבים, ניתן לסחוט אותם קלות.
להוסיף חלמונים, סולת, שמיר קצוץ, מלח ופלפל.  אם התערובת עדיין נוזלית, להוסיף מעט קמח. לערבב.
להקציף חלבונים עד לקבלת קצף יציב ולהוסיף לתערובת הזוקיני.
לערבב שוב בעדינות.
לחמם מחבת ולהוסיף מעט שמן ללא ריח.
להעביר את הבצק למחבת בעזרת כף ומטגנים לביבות.
להגיש עם שמנת חמוצה. בתיאבון!

טיפ: אם תרצו להעניק ללביבות מתקתקות קלה, תוסיפו חצי תפוח מגורד.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב