הכנת הלזניה הקלאסית היא לתהליך מסובך וארוך. לפניכם גרסה מהירה ולא פחות טעימה של התבשיל.


quick lasagna-vi1
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים (4 מנות):

2 כוסות אפונה
(אם משתמשים באפונה קפואה, יש להפשירה)
16 עלי לזניה
300 גרם פילה סלמון
1 כוס גבינת ריקוטה (כ-200 גרם)
0.5 כוס שמנת לבישול
1 כף של מיץ לימון וקליפת חצי לימון, מגורדת
0.75 כוס עלי בזיליקום חתוכים
2 כפות צנוברים
2 כפות גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

מבשלים עלי לזניה במים מומלחים. מוציאים את העלים, מכניסים למים קרים ומשאירים אותם שם בזמן הכנת שאר המרכיבים.
פורסים פילה סלמון לרצועות דקות.
בקערה מערבבים גבינה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ובזיליקום, מוסיפים מלח ופלפל.
מחממים את התנור לטמפרטורה 220 מעלות ומשמנים תבנית אפיה בחמאה או שמן זית.
מניחים 3-4 עלים בתחתית התבנית בשכבה אחת ומעליהם שמים חצי מהסלמון ומהאפונה, תבלים במלח. מעל זה שמים חצי מתערובת הגבינה ומכסים בעלי לזניה.
חוזרים על הפעולות בסעיף 4. עלי לזניה צריכים להרכיב את השכבה העליונה.
מפזרים מעל את הצנוברים ואת הפרמזן, מתיזים קצת שמן זית מעל ומכניסים לתנור.
יש לאפות במשך 15-20 דקות עד שהסלמון מוכן. להגיש מיד.


הערות:

מומלץ להשתמש בתבנית מרובעת בגודל 23*23 ס"מ.
במקום שמנת ניתן להשתמש ב"רוטב" העשוי מכף חמאה, 2 כפיות קמח וכוס חלב: מטגנים במחבת את החמאה עם הקמח, מוסיפים בהדרגה את החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
אפשר לפזר פרמזן על כל שכבה של תערובת הגבינה ולהוסיף לתערובת בצל ירוק.
ניתן להחליף גבינת ריקוטה בגבינה לבנה.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב