סלט פסטה קר וצבעוני שמתאים במיוחד לפיקניק.
 

veggie pasta salad2-vi1

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

 
רכיבים:

1 חבילה של פסטה פנה (500 גרם)
2-3 קישואים בינוניים
1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים
1 בצל אדום
3 פלפלים
4-5 שיני שום
בזיליקום ופטרוזיליה לפי הטעם
2-3 כפות חומץ בלסמי
שמן זית לפי הטעם
גבינה צפתית או ברינזה
מלח, פלפל


אופן הכנה:

מבשלים פסטה במי מלח ומצננים. קולים פלפלים בשלמותם עם מעט שמן זית, מקררים ומקלפים. פורסים דק את הקישואים והחציל, פורסים בצל לחצאי עיגולים. מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית לירוקות וצולים על הגריל או בתנור עד שהירוקות מתרככים. מניחים את הירוקות החמים בקערה ומפזרים מעל שום חתוך או מגורד.

אחר כך חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ומוסיפים לשאר הירוקות. מערבבים את הירוקות עם הפסטה ומתבלים בחומץ, שמן, מלח ופלפל, לבסוף מפזרים בזיליקום ופטרוזיליה חתוכים. מכסים ומצננים, מומלץ להשאיר את הסלט במקרר לשעה. לפני ההגשה מפזרים גבינה מפוררת מעל הסלט.
הדפסה