בחוץ כבר קריר וזה הזמן לפתוח את עונת המרקים. מרק עגבניות קטיפתי מתאים לכולם - גדולים וקטנים כאחד. אמהות ששומרות על הגזרה ישמחו לדעת שהחלפנו את השמנת המתוקה, רכיב אופייני בסוג זה של מרקים, בחלב. תוסיפו קרוטונים ביתיים - ויש לכם מרק לצהריים או ארוחת ערב חמה ומשביעה.


tomato-soup-1
התמונה והמתכון באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים ל-8 מנות:
4 כפות שן זית
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4-5 שיני שום קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות מרוסקות
צרור בזיליקום
קורט סודה לשתייה
800 מ"ל חלב
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל

אופן הכנה
מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים בצל ושום על אש בינונית במשך כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן במשך כ-30 שניות, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך כ-15 דקות. מרסקים את המרק באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון ומחזירים לסיר.
בקערה מערבבים חלב עם קורט סודה לשתייה. מוסיפים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים במשך כ-5 דקות. טועמים ומוסיפים סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם עם קרוטונים.

הדפסה