לאף אחד אין כוח לעמוד ליד התנור בחום של הקיץ הישראלי, ובכל זאת אנחנו רוצים לפנק את המשפחה או את האורחים בקינוח טעים ומרענן. חמישה מרכיבים בלבד, רבע שעה של עבודה - ויש לכם קינוח קיצי מושלם שתקצרו עליו המון מחמאות!

מקפא נוטלה
המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

מרכיבים
100 גרם ממרח נוטלה
100 גרם גבינת שמנת או ריקוטה
50 מ"ל חלב
1/2 כף ג'לטין
200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן הכנה          
להשרות את הג'לטין בחלב לרבע שעה - עשרים דקות. להכניס את התערובת למיקרוגל למשך 30 שניות או לחמם בסיר קטן (חשוב לא להרתיח), עד להמסה מלאה של הג'לטין. לערבב את הנוטלה וגבינת השמנת עם הג'לטין המומס. אם מכינים קינוח למבוגרים, ניתן להוסיף בשלב זה 25 מ"ל של ליקר שוקולד, בייליס או קואנטרו. להקציף את השמנת המתוקה ולערבב עם תערובת הנוטלה בתנועות קיפול עדינות. להעביר לתבנית אינגליש קייק או לתבניות סיליקון אישיות ולהכניס למקרר לכמה שעות.

הדפסה