עוגה מושלמת לאימא העסוקה! עשר דקות במטבח ושתי עוגות טעימות וריחניות מוכנות. מתאים מאוד לאירוח מהיר או ליד כוס קפה של אחר הצהרים.

עוגת תפוחים ושוקולד בחושה

מתכון ותמונה באדיבות סופיה קריינוביץ'

חומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת בקוטר 26 ס"מ
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2/3 כוס שמן
1 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד צ'יפס או 100 גרם שוקולד קצוץ
3 ביצים
4 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה
מקציפים קלות ביצים עם סוכר.
מוסיפים תמצית וניל שמן ומערבבים.
מוסיפים אבקת אפייה, קמח וקינמון ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים שוקולד, אגוזים וקוביות תפוחים ומערבבים שוב. בשלב זה כמעט ולא רואים בצק והתערובת נראית עשירה מאוד בתפוחים – ככה זה צריך להיות.
מחלקים ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בחום של 180 מעלות במהלך כ- 40 דקות או עד לקבלת קיסם יבש.


 

הדפסה