מה דעתכם על קינוח קיצי במיוחד בגווני צהוב ואדום מדהימים? החלק הטוב: ההכנה פשוטה וקצרה. מוסיפים כדור גלידה בצד ונהנים.

cramble

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

כמות ל- 10 מנות
10-12 אפרסקים בשלים מוצקים
גרידה מתפוז אחד
אחד ורבע כוסות סוכר לבן
כוס סוכר חום
כוס וחצי  ועוד 2-3 כפות קמח
1 כוס פטל קפוא
רבע כפית מלח
220 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן הכנה
מתחילים בחימום תנור ל- 180 מעלות ושימון תבנית מרובעת בגודל בינוני.

שמים אפרסקים בקערת מים רותחים ל-30 שניות ומעבירים לקערת מים קרים. קולפים וחותכים לפלחים גדולים. שמים בקערה ומוסיפים גרידה של תפוז, 1/4 כוס סוכר לבן, 1/2 כוס סוכר חום ו- 2 כפות קמח. מערבבים היטב. מוסיפים פטל ומערבבים שוב במהירות. משאירים בצד ל- 5 דקות. אם התערובת הפרישה נוזלים רבים, מוסיפים עוד כף קמח. מעבירים את תערובת הפירות לתבנית אפייה ומשטחים.

בקערה גדולה שמים כוס וחצי קמח, כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום. מתחילים לפורר באצבעות לחבר בין המרכיבים עד שמקבלים פירורי בצק גסים. אפשר להיעזר במעבד מזון ולעבד את המרכיבים במספר פולסים קצרים (להיזהר מעיבוד יתר!) מפזרים את הפירורים מעל תערובת האפרסקים והפטל. אופים במשך כשעה. מגישים מיד או שומרים במקרר ומחממים לפני ההגשה במשך כ- 15-20 דקות.

 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב